Vijftig jaar serviceflat Bélvèdere

Het 50-jarig bestaan van serviceflat Belvédère werd woensdagmiddag feestelijk in de recreatiezaal gevierd en kreeg extra glans door de aanwezigheid van burgemeester M. Bezuijen.

Het luxe comfortabele appartementencomplex aan de Dr. H. Colijnlaan telt honderd en tien (koop) appartementen voor zelfstandig wonende 55 plussers. Een korte rondgang langs de feestende bewoners van de flat in de recreatiezaal leert dat het in Bélvèdere (Italiaans voor mooi uitzicht) elke dag feest is, dat niks moet, en alles mag. Of zoals een feestvierende bewoner het kort en bondig samenvatte ,,lekker in het groen en altijd wat te doen”.

Films, modeshows en concerten zorgen er inderdaad voor dat de bewoners zich niet hoeven te vervelen, dan is er verder nog de ochtendgym, de herensociëteit en de damesborrelclub. ,,Maar altijd met aandacht en respect voor de andere bewoners” aldus Laurens Jan Verwijs, al tien jaar directeur van de serviceflat, destijds binnen gekomen als renovatie adviseur van de balkons.

De tijd dat Bélvèdere uitsluitend bewoond werd door notabelen en mensen op stand, is inmiddels lang voorbij, de huidige bewoners zijn representatief voor een bredere doelgroep. Directeur Verwijs wil in de toekomst toe naar een verdere verduurzaming van het complex, met minder energieverbruik. De bewoners van de serviceflat zijn inmiddels akkoord gegaan met de verhoging van de servicekosten voor het benodigde onderhoud voor verdere verduurzaming van het complex.